Yavru Golden Retriever Nasıl Alınır

  • Nisan 10, 2019

Golden retriever enerjik, aktif ve sportif olduğu için günlük egzersize ihtiyaç duyan bir cinstir. Yeni evlerine kolayca alışırlar, memnun edilmesi kolay hayvanlardır ve onları eğitme konusunda çok zorluk yaşamazsınız. Golden retriever beslemeye ilginiz varsa, bu cins hakkındaki bilginizi çoğaltın ve ardından güvendiğiniz bir yere gidip yavru bir Golden seçin.

Yavru Seçimi

1) Ne tür bir köpek istediğinizi hayvan yetiştiricisine anlatın. İyi bir hayvan yetiştiricisi, sizin için hangi köpeğin ideal olacağını anlamaya çalışır. Köpeğinizde olmasını istediğiniz özellikleri anlatın ve doğru seçimi yapabilmek için yardım isteyin.

  • Hayvan yetiştiricileri, düşündüğünüz köpeği anlattıktan sonra seçenekleri sizin için 2’ye ya da 3’e indirirler. Bu şekilde seçim yapmanız daha kolay olur.
  • Size çok soru sorabilirler ancak bu iyi bir şeydir. Çünkü yavru köpeğin sizin istediğiniz gibi olmasından ve yeni evinde rahat edeceğinden emin olmak istiyorlardır.

2) Ebeveynlerinin sağlık raporlarını isteyin. Evinize alacağınız her hayvanın sağlık durumunun iyi olduğundan emin olmalısınız. Yani besleyeceğiniz hayvanın sağlıklı olması önemlidir, tabi hasta bir hayvanla uğraşmak ve tedaviye para harcamak istemiyorsanız… Golden retrieverlar genellikle sağlıklı hayvanlardır ancak bazı kalıtsal hastalıklarla ilgilenmeniz gerekebilir.

  • Golden retrieverların en büyük ölüm sebebi kanserdir ancak bu sağlık raporlarında direk görünmeyebilir çünkü kanserler sadece genetik yapıdan kaynaklanmıyor. Sebebi bilinmeyen kanser türleri yüzünden de köpeğinizi kaybedebilirsiniz.
  • Kalça çıkığı ise genetiktir. Köpeğiniz için çok ağrılıdır ve tedavisi pahalıdır. Bu sebeple sağlık raporlarında kalça çıkığı gibi bir sorun olmamasına dikkat edin. Ebeveynlerinde var ise yavruda da ortaya çıkabilir. Gerekli tahlillerin yapıldığından ve ebeveynlerde kalça çıkığı olmadığından emin olun.
  • Kalp sorunları da Golden retrieverlarda yaygındır. Genç yaşta bile, bir anda köpeğinizin ölümüne sebep olabilir. Kalp hastalıkları tamamen kalıtsal değildir ancak yine de atalarında olup olmadığına bakmak iyi bir fikirdir. Ailesinde kalp hastalığı olan bir yavru köpeğe bakmak istiyorsanız, veterineriniz ile düzenli kontroller hakkında konuşmalısınız ve bu kontrolleri ihmal etmemelisiniz.

3) Yavruları grup halindeyken gözlemleyin. Grup içinde nasıl davrandıklarını gözlemlemek yavru köpeğinizi seçmede iyi bir ölçüt olacaktır.

  • Seçtiğiniz yavrunun sosyal olması gerekmektedir. Agresif olmadan, baskınlık kurmaya çalışmadan diğer köpeklerle anlaşabiliyor olmalıdır.
  • Hareket eden objelere nasıl tepki verdiğini gözlemleyin. Akıllı ve hareketli bir köpek istiyorsanız, hareket etme içgüdüsü olmalıdır: Bir topu ya da sopayı fırlattığınızda size geri getirmesi gibi… Paylaşımcı mı değil mi bunu da gözlemleyin. Bir oyuncak için diğer köpeklerle kavga etmesi onun doğru köpek olmadığını gösterebilir.

4) Yavru köpeğinizle birebir etkileşimde bulunun. Birebir etkileşimlerde nasıl davrandıklarını göz önünde bulundurarak köpeğiniz hakkında daha çok şey öğrenebilirsiniz.

  • Bulunduğu yerdeki arkadaşlarından ayrıldığında utangaç olmayan bir köpek istersiniz. Eve gelişinden itibaren 7 ya da 8 hafta yeni çevreye ilgili olmalıdırlar. Sizinle etkileşime geçerek etrafı keşfetmeye çalışmalıdır. Bu süre geçtikten sonra normale dönmesi gerekmektedir.
  • Yavru köpeğinizin normal davranışlarda bulunduğundan emin olun. Çok hareketli olan köpekler, almaya hazır olduğunuzdan daha fazla sorumluluk getirebilir.
  • Bulunduğu yerden ayrıldığında utangaç davranan köpekler iyi bir seçenek olmayabilir.

5) Sağlığının iyi olduğundan emin olun. Seçtiğiniz yavrunun sağlıklı olduğundan emin olmalısınız. Hastalık belirtileri olan yavrulara dikkat edin. Hasta bir köpeğiniz olsun istemezsiniz.

  • Sağlıklı bir Golden, parlak tüyleri ve canlı bakan gözleriyle enerjiktir.
  • Göz kapağını ve kirpiklerini kontrol edin. Gözlerinde sorun olan köpeklerin göz bölgesinde akıntı olur.
  • Sağlığı hakkında emin olmadığınız ve sağlık raporlarını tam olarak inceleyemediğiniz bir Golden seçmeyin. Pek çok insan severek aldığı köpeğini hastalığı sebebiyle sokağa terk ediyor. İyi bir hayvan yetiştiricisi, yani köpeği aldığınız kişi, köpeğin sahibi tarafından sokağa bırakılmasını istemediği için size doğru hayvanı sunmaya çalışacaktır. Sağlığı hakkında açık konuşacaktır.
  • Bazı köpeklerin kulakları diğerlerinden daha sarkık olur. Bu kesin bir belirti değildir ancak köpeğiniz kulak enfeksiyonu kapmaya yatkın olabilir, özellikle yüzmesine izin verdiğinizde…
Article Categories:
Köpekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.